Exposerende kunstenaars in Studio Concrea

Roland van Balen
Geboren in 1945 te Rotterdam. In 1973 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij nog steeds regelmatig komt en verblijft. Ook woonde hij een aantal jaren in Australië en in Denemarken. Sinds 2015 woont en werkt hij voornamelijk in Drenthe. In datzelfde jaar richtte hij Stichting Concrea op, samen met Martha Marjenburgh. Zijn werk is uitgebreid en divers. Hij is er al jaren mee bezig, bijna dagelijks, maar wil zich toch nog steeds geen professional noemen. Hijzelf beschouwt zijn oeuvre als ‘één grote studie’, zoals hij zelf zegt. Hij is voornamelijk autodidact, maar volgde wel een jaar de Wackers Academie te Amsterdam, en een aantal cursussen om zichzelf zoveel mogelijk technieken bij te brengen. Wat zijn eigen techniek betreft is het meeste onder de noemer mixed media te vangen. Voor zijn onderwerpen put hij veel uit het verleden, waarbij hij zich vaak door foto’s laat inspireren. In het heden is ook Drenthe een belangrijke inspiratiebron.

Martha Marjenburgh
Geboren in 1950 te Amsterdam, waar zij op verschillende plekken gewoond en gewerkt heeft. In 2015 kwam er voor haar een andere woon-werklocatie in beeld: Drenthe, waar zij tot nu toe voornamelijk woont en werkt. Daar richtte zij ook Stichting Concrea op, samen met Roland van Balen. Van oorsprong beeldhouwer, groeide Martha Marjenburgh langzaam uit tot ‘beeldbouwer’. Na de Rietveld Academie doorlopen te hebben in 1976 en een redelijk succesvolle periode als beeldhouwer, is zij rond de eeuwwisseling andere technieken gaan uitproberen. De laatste jaren maakt zij vooral digitale collages, waarbij zij fotografische onderdelen combineert tot nieuwe gehelen. Van tamelijk recente datum zijn een aantal nieuwe kunstwerken, waarbij zij foto- en schildertechnieken combineert. Zie ook www.marthamarjenburgh.nl.

Gerard van Amstel
In 1946 geboren te Velp en daarna gewoond in ‘half Nederland’. Baarn - Haarlem - Nijmegen - Utrecht - Arnhem - Reeuwijk - Linschoten en vanaf 1992 in een boerderijtje te Benneveld in Drenthe. Vroeger op school tekende en schilderde hij veel. Daarna kwam het er lange tijd niet van, door werk en carrière op ander terreinen. Maar op zijn 65e begon hij weer en het sloeg meteen weer aan. Hij volgde een aantal cursussen in de Drentse regio, maar zocht ook naar andere wegen om zich te bekwamen. Op internet volgt hij regelmatig via YouTube filmpjes over nieuwe onderwerpen en ook Pinterest heeft soms leerzaams te bieden voor hem. Sinds 2017 is hij vaste deelnemer aan het Open Werkatelier van Studio Concrea. Zijn techniek is vooral die van de aquarel, maar hij werkt ook met acryl, en soms combineert hij beide. Zijn inspiratiebronnen zijn divers, vaak de natuur en reisimpressies, soms internet.

Diana Möhlmann-Huisman
Geboren 1961 te Hillegom en heeft daarna in verschillende plaatsen gewoond waaronder Hoofddorp, Bennebroek, Amsterdam, Utrecht. Sinds 2004 woont ze in Drenthe in een woonboerderij te Odoornerveen. Als kind tekende ze veel en bleek ze een creatief talent. Ze zond haar werk soms in voor wedstrijden en kwam daar vaak als winnaar uit. Ook na haar kindertijd bleef ze creatief bezig, al was daar meestal maar weinig tijd voor door haar werk in de zorgsector. Ze volgde een aantal cursussen om haar kennis van materiaalgebruik te vergroten. Haar sluimerende kunstzinnige inslag werd ook door Studio Concrea herkend wat haar stimuleerde om er meer mee te doen. Ze gebruikt uiteenlopende technieken en weet uit allerlei materialen kunst te maken. Ze experimenteert veel en werkt zowel 2- als 3-dimensionaal.