Oprichting

De eerste plannen voor het in leven roepen van deze Stichting dateren van 2014. Ermee beginnen zat er toen nog even niet in, omdat de basale middelen nog ontbraken zoals een beetje geld en een pand om de stichting in te huisvesten. Ook de factor tijd speelde mee. De bestuursleden in spe beschikten daar toen nog niet voldoende over. In 2015 kwam daar verandering in. In Drenthe werd een prachtig pand gevonden, uitermate geschikt om de doelstelling te helpen verwezenlijken. (Die is: het bevorderen van creatie, recreatie en kunstbeoefening in het algemeen en van de beeldende kunsten in het bijzonder.) Met een aantal donaties, zowel van het bestuur als van een aantal andere particulieren, leek ook de financiŽle barriere overwonnen. En het bestuur had meer tijd, vooral omdat een van hen de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt.

Zomer 2015 kon het pand betrokken worden en op 23 september 2015 is de stichting Concrea officieel opgericht, onder KvK nummer 64390748. Aan het pand moest echter nog wel het een en ander aan gedaan worden. De 'deel' van 225 m2, die in principe zeer geschikt was om zowel een atelier als expositieruimte in te huisvesten, had een lekkend dak. Dat moest eerst verholpen worden. Besloten werd de dakpannen die er al op stonden te hergebruiken en alleen de isolatie eronder te vernieuwen. En er moesten wat balkjes vervangen worden. Alle dakpannen (5000) werden eraf gehaald, schoongemaakt en nadat de isolatie vervangen was er weer op gelegd. Eind 2015 was deze klus geklaard. Zie foto's

Begin 2016 werd aan de volgende klus begonnen: Een deel van de 'deel' werd afgeschermd en tot atelier verbouwd, voorzien van stromend water, toilet, warmte-isolatie en centrale verwarming. Dit was eind mei 2016 gereed. De rest van de 'deel' is voor expositieruimte. Verder was er de noodzaak van logiesmogelijkheden om alles ook voor mensen buiten de regio toegankelijk te maken. Daaraan hoefde gelukkig niet heel erg veel te worden gedaan. Het pand was daarvoor al voldoende geschikt en gereed.

18 juni 2016 vond de opening plaats van 'Studio Concrea', de naam die wij gaven aan atelier en expositieruimte samen. In het atelier kan vanaf dan gewerkt worden en in het gastenverblijf kunnen logees van een gerieflijk onderkomen genieten.

In 2018 is de expositieruimte gereed gekomen en vond de eerste expositie plaats.